Annons

Annons

9 tips för en stressfri jul!

Några dagar kvar till julafton! Stressar du runt för att hinna med allt? Bara lugn! Vi hjälper dig att koppla av!

Annons
levande ljus

Bild: Shutterstock

  1. Inte hunnit städa allt? Tänk på att mörkret faller tidigt och att det mesta ser stämningsfullt ut i skenet från levande ljus…
  2. Några julklappar kvar att fixa? Nätshopping är ju smidigt och stresslöst, men om du är ute i allra sista minut (och alltså har passerat frakttid): Presentkort av olika slag finns i dag i de minsta närbutiker! (Eller varför inte en prenumerationsbox!) Passa på när du ändå ska köpa mjölk…
  3. I stället för att stressa vid spisen: Piffa upp färdigköpta köttbullar, risgrynsgröt, färdigkokt och uppskivad julskinka…
  4. Ta hjälp! Kom ihåg att ensam oftast inte är starkast. Be dina julbesökare ta med några av sina favoriter till julbordet, så behöver du inte ensam fixa allt. Och tänk på att ni då garanterat får något att prata om – och kanske nya recept att utbyta?
  5. Lägg en julfin vaxduk på bordet i stället för en duk som måste strykas…
  6. Inte hunnit skriva alla julkort? Skicka hälsningen via sociala medier. Men koppla sedan ner och av! Njut av en mobil- och datorfri jul!
  7. Fundera på vad julefrid är för dig. Kanske kan du släppa lite på alla måsten? Blir det ingen jul utan en hemgjord krans på dörren? Behöver du gå på alla tillställningar? Varför inte se en mysig film tillsammans med nära och kära i stället? Handen på hjärtat – hur vill du ha det i jul?
  8. Glöm inte att ta vilopauser. Göm något gott eller kul i ett annat rum eller utomhus och skicka ut barn eller barnbarn på skattjakt. Så får du soffan för dig själv en stund!
  9. Sist, men inte minst: Ha detta som ett mantra i jul (om inte allt blir exakt som du tänkt dig): Vad gör det om hundra år?

Text: Ann-Sofie Lindell Bild: Shutterstock
Annons


Annons

Senaste från Allers