Annons

Annons

7 skäl att frossa i choklad

Choklad är inte bara gott utan också supernyttigt. Här listar vi varför du kan frossa med gott samvete!


choklad

  1. Gott, godare, godast! Choklad är pricken över i:et när du är ledsen, glad, uttråkad, sur, nervös, sugen – alltid alltså!
  2. Minskad risk för stroke. Choklad – både mörk och ljus – är inte bara gott utan också nyttigt. 100 gram om dagen kan minska risken för stroke och hjärtsjukdom, enligt färska studier.
  3. Dämpar inflammation. Studier visar att mörk choklad kan minska inflammation i kroppen. Detta tack vare kakaons höga halter av antioxidanter.
  4. Bra för blodet. Kakao kan även hjälpa till att sänka blodtrycket och att hålla blodkärlen friska.
  5. Bra för hyn. Chokladens höga halt av antioxidanter och mineralen koppar håller huden frisk.
  6. Smörjer hjärnan. Choklad innehåller magnesium och koffein som gör din hjärna piggare.
  7. Gör dig gladare. Kakao stimulerar produktionen av serotonin, som lindrar stress och gör dig gladare.

Text: Anna-Karin Ericson
Bild: Shutterstock

Annons

 

Våra bästa chokladrecept!

chokladbollskaka
Chokladbollar i ny form

Apelsin- chokladkladdkaka

Ljuvlig kladdkaka med apelsin och chokladkräm

kolabrownies

Chokladrutor med nötkaramell

Chokladmuffins

Chokladcupcakes med läcker topping

mjuksega-chokladrutor
Sega mandel- och chokladrutor

lyx-chokladbollar

Lyxiga chokladbollar

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/