Annons

Annons

6 enkla sätt att bli av med flugor

Flugor är ofarliga, men de flygande små krypen stör och äcklar oss ändå. Här är 6 tips på hur du blir av med dem för alltid.


Flugor älskar din inomhusmiljö; det är varmt och tillgången till näring mer eller mindre garanterad, framförallt övermogen frukt och sopor. Som tur är finns det smarta metoder att bli av med de irriterande krypen. Här är 6 smarta sätt som du kan prova direkt!

Annons

 

sopor2

Håll rent – och töm soporna!

Först och främst är det viktigt att hålla ordentligt rent hemma – speciellt under sommaren, eller om du tycker om att ha hög temperatur hemma året runt – allt över 20 grader tycker flugorna är toppen. Torka av ytorna i köket så snart du har lagat mat, töm soporna regelbundet och kom ihåg att återvinna tomma glasflaskor och pappförpackningar ofta.

Gilla Allers på Facebook

Läs också: Små knep för nystädat-känsla

matrester

Ställ undan maten direkt!

Bananflugor lägger även gärna ägg i mat så rensa ut sådant som blivit gammalt och ställ undan maten direkt när du har ätit klart. Har du mogen frukt hemma om inte ska ätas omgående, är det en bra idé att förvara den i kylskåpet. Färsk och oskalad frukt kan du låta ligga framme, det är först när den börjat mogna ordentligt som flugorna fattar intresse…

Läs också: Så får du fräscht i kylskåpet

flugfalla

Bygg en flugfälla!

Bygg en flugfälla med saker som du redan har hemma! Gör så här: Häll två delar vinäger eller ättika, en del honung eller saft och några droppar diskmedel i en skål som du låter stå framme. Bananflugorna dras till den söta doften och dras till blandningen. Denna fastnar dock på deras vingar så att det blir omöjligt för dem att flyga upp igen utan drunknar i sörjan.

Du kan också köpa speciella klisterremsor och sätta upp där bananflugorna gillar att hålla till, även insektssprej kan vara effektivt, men dessa innehåller tyvärr en hel del kemikalier som du helst inte vill ha i ditt hem.

Läs också: Smarta sätt att använda diskmedel

dammsugare

Dammsug upp flugorna!

Det går alldeles utmärkt att dammsuga upp flugor, men tänk på att tömma dammsugarpåsen, eller täppa till röret riktigt ordentligt innan du ställer undan dammsugaren igen; annars hittar krypen ut igen.

Läs också: Här glömmer vi ofta att städa

vattna-puff

Övervattna inte dina blommor

Vattna dina krukväxter med måtta; flugorna gillar den fuktiga miljön så förse dem inte med nya favoritplatser i onödan… Har du problem med många flugor inomhus kan du låta blommorna stå utomhus under en period tills du har fått bukt med problemet.

Källa: Cleanipedia
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs mer

Så blir du av med myrorna!

10 bästa tipsen mot myror!

 

Så kan du använda bikarbonat hemma

Ställena gästerna kollar om du har städat

Så slipper du 7 äckliga lukter i ditt hemLäs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...