Annons

Annons

Grekisk kycklinggryta med oliver

Snabb och lättlagad vardagsrätt med kyckling och tomat. Kanel ger mustig smak åt denna kycklinggryta.


Grekisk kyckling gryta

Kanel används flitigt i grekisk matlagning och ger härlig smak åt denna kycklinggryta. Ett 5:2-recept, ca 190 kcal.

Mustig gryta med tomat och kanel

● 1 pers ● 20 min

¼ gul lök
½ liten vitlöksklyfta
100 g kycklingfilé
2 dl krossade tomater
½ hönsbuljongtärning
1 krm malen kanel
salt och peppar

Servering

1 ½ dl blandade salladsblad
4 gröna oliver
färsk oregano

Annons

1. Finhacka lök och vitlök. Skär kycklingen i mindre bitar.
2. Koka upp tomatkross och buljongtärning. Tillsätt lök, kyckling och kanel. Sjud i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera med sallad och oliver. Toppa med några blad färsk oregano.

Gilla Allers på Facebook

Av: Mette Ankarloo Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...