Annons

Annons

Därför ska vi äta mer avokado!

Avokado är både nyttigt OCH gott – och du kan med gott samvete äta ganska mycket av det! Här berättar vi varför!


avokado-nyttigt

1. Nyttiga fetter

Avokado innehåller samma enkelomättade och nyttiga fetter som till exempel olivolja. Fetter som är skonsamma mot hjärtat och tillsammans med avokadons fibrer kan göra dig mindre sötsugen, minska din hunger och få dig att småäta mindre.

Läs också: 4 matvaror som dämpar sockersug

2. Näringsguldgruva

Utöver avokadons enkelomättade fetter innehåller den massor av mineraler, flera essentiella aminosyror, fibrer, omega 3, vitamin B,C, E och K. Plus en hel del till. En riktig guldgruva med andra ord.

Läs också: 10 tips – så blir du piggare och gladare

3. Skyddar mot sjukdomar

Avokado är riktig supermat och skyddar mot hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och hjärnsjukdomar. Alla fibrer, näringsämnen och nyttiga fetter kan också verka positivt för ditt kolesterol, hjälpa till att reglera blodsockret och skydda mot inflammationer.

Läs också: Ny trend från USA: Ät avokadokärnor!

4. Gott till mycket

Avokadons goda smak får vi absolut inte glömma. Den passar lika bra i sallader och smoothies som på varma mackor och till och med i efterrätter! För att inte tala om som förrätt med lite skagenröra, citron och dill eller i en krämig pastasås…

Recept: Vego-burgare med avokadokräm

Text: Åsa Boustedt, hemmets.se
Källa: Mitt kök, Expressen
Foto: Shutterstock

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…