Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaNya roliga balkongidéer


Här på trädgårdsmässan i Stockholm, Nordiska Trädgårdar 2011, blev balkongutställningen en glädjande överraskning. Inte så lätt att få till en balkongs väggar, golv och tak – men här gick det att hitta en hel del nytänkande.

Balkong1

En storstadsbalkong för odlings- och matintresserade. Taket är fullt av små, små lysdioder. Ena väggen är planteringsplats med hyllor. Fiffiga utdragbara odlingslådor i framkanten med massor av sallad, persilja, dill och annat gott.

balkong2

Sekelskiftesromantik med verandakänsla. De vackra grå möblerna och gröna tillskotten av växter ger lugn sinnesfrid.

balkong4

”Samlarsinne” heter den här balkongen – något för den inbitne växtälskaren som vill ha så många sorter som möjligt. Naturligt och stämningsfullt med vackra patinerade krukor, soffor och prylar.

balkong5

”Glad i gult” handlar den här balkongen om. Och jo, det är allt piggt med den soliga känslan. Överlag börjar fler och fler prata om gult i trädgården, här på mässan upplyft i en trendanalytikers föredrag som en het blomfärg tillsammans med vitt och grått.

balkong6

Ett par riktigt fina idéer har den här balkongen. Spaljerade äppleträdet som avskiljande vägg är värd att ta efter. I större kruka då förstås och att man vinterskyddar den.

balkong7

Ett balkonggolv att inspireras av i form av ett rutsystem fritt fram för varierande innehåll – växter, sten, minidamm.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/