Annons

Annons

Grillad karré med glaze

Grillad fläskkarré med en katrinplommon-glaze. Serveras med grillade grönsaker, kryddsmör och goda såser!


grillmedglaze

Grillad fläskkarré med glaze

Hoisinsås är en tjockflytande sås på bland annat sojabönor och ostronextrakt. Bra i marinader och som dippsås till kött och kyckling.

● 4 pers ● ca 45 min

800 g fläskkarré i skivor
salt och peppar

Katrinplommon-glaze

6 katrinplommon
1 dl hoisinsås
1 msk rödvinsvinäger
1 krm malen fänkål
1 knivsudd cayennepeppar
1/2 dl vatten
1 vitlöksklyfta

Servering

grillade grönsaker, t ex lök, squash, paprika

kryddsmör

5 goda kryddsmör

1. Skär katrinplommonen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med hoisinsås, vinäger, malen fänkål, cayennepeppar och vatten. Pressa i vitlöken. Låt småputtra i ca 30 minuter. Mixa glazen slät. Lägg gärna undan lite av glazen om du vill ha att pensla på det grillade köttet.

2. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla köttet på medelvärme och pensla köttet, lite i taget, med glazen under grillningen. Grilla köttet i 3–4 minuter på var sida tills det är precis genomstekt.

3. Pensla gärna lite sparad glaze på det färdiggrillade köttet, och servera med grillade grönsaker och gärna en god sås eller salsa.

3 goda såser

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…