Annons

Annons

Kyckling med mozzarella

Gratinerad kyckling med härliga smaker. Tomat, mozzarella, basilika och ett litet sting av chili sätter krydda på middagen.


Annons

kycklinggratäng

Härlig kycklingrätt med fin tomatsmak, mozzarella och lite sting av chili.

Mozzarella- och tomatgratinerad kyckling

• 2 pers • ca 40 min

2 kycklingfiléer à 150 g
salt och peppar
1 msk torkad dragon
1 burk körsbärstomater, ca 400 g
1 tsk chiliflakes
1 tsk torkad basilika
1 mozzarellaboll, ca 150 g
8 soltorkade
tomater i olja

Servering

svarta oliver
1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna och stek dem nästan helt färdiga i en panna med olja, ca 15 minuter. Krydda med salt, peppar och torkad dragon.
2. Blanda körsbärstomaterna med chiliflakes och basilika. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp tomaterna i en liten, lätt-smord ugnsfast form.
3. Skär mozzarellan i skivor. Skär 4 snitt i varje kycklingfilé.  Fördela mozzarella och soltorkade tomater i skårorna. Lägg filéerna ovanpå tomaterna i formen. Ställ in i ugnen och gratinera i ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
4. Servera kycklingen med de ugnsbakade tomaterna, oliver och gärna kokt pasta i någon form.

Fler recept med kyckling

Kycklingfilé i bacon med svamp- och olivsås

Matig macka med stekt kyckling, mango och aubergine

Kycklingklubbor fyllda med örter och vitlök

Av Sandra Palmqvist Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…