Annons

Annons

Lövbiff med spännande fyllning


Fylld lövbiff

Gör lövbiffen till något extra med en fyllning av saltgurka, skinka och lagrad ost. Servera med ett gott potatismos.

Fylld lövbiff

● 4 pers ● 30 min

8 lövbiffar, ca 800 g
2 saltgurkor
2 msk dijonsenap
8 skivor rökt skinka
8 skivor lagrad ost
salt och peppar
4–6 morötter
2 msk olivolja
2 msk hackad bladpersilja
smör till stekning
2 dl kalvbuljong

Servering

potatismos

1. Lägg ut lövbiffarna på arbetsbänken. Skiva saltgurkorna tunt. Bre senap över köttet och fördela gurkorna, skinkan och osten ovanpå. Vik ihop till paket och krydda med salt och peppar.
2. Skala morötterna och dela på längden. Stek dem mjuka i olivoljan och krydda med salt och peppar. Blanda ner persiljan. Ta från värmen och håll det varmt.
3. Hetta upp en klick smör i en stekpanna, lägg i lövbiffen när smöret skiftar mot brunt och stek i ca 1 minut på var sida. Ta upp köttet och koka ur pannan med buljongen. Servera lövbiffen med skyn, morötterna och gärna ett potatismos.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…